10.13.2016

Gerçek İtalyan Ürünlerinin Tanıtılacağı ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ ve ‘Autentico Italiano’ Programları Kasım’da Başlıyor!-Yılmaz Parlar

Gerçek İtalyan Ürünlerinin Tanıtılacağı ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ ve ‘Autentico Italiano’ Programları Kasım’da Başlıyor!


Türk tüketiciler ile gastronomi profesyonellerine, kalitesiyle gerçek İtalyan ürünlerini tanıtmayı amaçlayan ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ ve ‘Autentico Italiano’ programları 21-27 Kasım tarihlerinde tüm dünyada eş zamanlı olarak İstanbul ve Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleşecek!
“Autentico Italiano” projesinin etkinlik programı, İtalya Büyükelçisi Luigi Matiolo’nun ev sahipliğinde, Venedik Sarayı’nda açıklandı. İtalya Büyükelçisi Luigi Matiolo konuşmasında: "Bu programın gerçek hedefi otantik ürünlerin tanıtımını sağlamak, insanlara bunun taklidinin verebileceği zararları izah etmek, bundan özellikle tüketiciyi korumak ve İtalyan ürünlerinin özelliklerinin yanlış anlaşılmasını ortadan kaldırmak" olduğunu vurgulayarak etkinlik programı hakkında bilgi verdi.
İtalya’ya özgü lezzetlerin tanıtılacağı projenin programı için düzenlen basın toplantısının konuşmacıları arasında ayrıca; İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Direktörü Aniello Musella, İtalyan Mutfak Akademisi’nin ünlü şefi Aldo Kaslowksi, ALMA Uluslararası Network Koordinatörü Veronica Filippi ve MSA Pazarlama ve İletişim Yöneticisi Ayşe Uğural da yer aldı.

‘Settimana della Cucina Italiana’ konseptiyle 21-27 Kasım tarihlerinde dünya genelinde gerçekleşecek olan ve İtalya menşeili ürünlerin gastronomi profesyonelleri ve tüketicilere tanıtıldığı ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ ve ‘Autentico Italiano’ programları; İtalyan Kültür Merkezi, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Mutfak Akademisi ve İtalyan Lisesi IMI işbirliğiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu kültürün sevenleriyle buluşacak!


Türk tüketicileri ve gastronomi profesyonellerini kalitesiyle gerçek İtalyan ürünleriyle tanıştırmayı amaçlayan projede Türkiye’nin önde gelen İtalyan restoranları Eataly,                      Aida – Vino e Cucina, AzzuR (Movenpick Hotel), Carluccio’s, Emporio Armani Ristorante, La Scarpetta, Paper Moon ve Ankara’daki Peperoncino ile Hilton Hotel de yer alacak.

Zengin etkinlik takvimiyle ‘İtalyan Mutfağı Haftası’na güç katan ‘Autentico Italiano’ projesinde ise İtalya’nın otantik ürünleri ve bu ürünlerin çeşitliliğini alanlarında uzman İtalyan şef ve eksperler gastronomi profesyonelleri ve tüketicilerle paylaşacak.

‘Autentico Italiano’ projesi kapsamında düzenlenecek workshop’lar ile İtalya’nın otantik ve gurme ürünlerini yakından tanıma fırsatı yakalayan gastronomi profesyonelleri ayrıca dünyaca ünlü İtalyan Mutfak Akademisi (ALMA) şeflerinin MSA’da (Mutfak Sanatları Akademisi) düzenleyeceği İtalyan yemekleri kurslarına da katılma fıratı yakalayacak.

İtalyan mutfağını en iyi şekilde yansıtmak için gerçek İtalyan menşeili ürünlerin kullanımının önemine dikkat çeken ‘İtalyan Mutfağı Haftası’ tüm dünyada eş zamanlı olarak 21-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’deki anlaşmalı noktalarda!
Italian Trade Agency: ICE - İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı -ITA, bağlı olduğu İtalyan Ekonomik Gelişme Bakanlığı’nın prensipleri dahilinde İtalyan firmalarının ürün ve faaliyetlerinin uluslararası platformda geliştirmeyi sağlamaktadır. ITA, İtalyan ve yabancı firmalara bilgi, destek ve öneri konusunda yardımcı olmaktadır. Roma Merkezi yanı sıra ITA dünya genelinde, İtalya Büyükelçiliklerine ve Başkonsolosluklarına bağlı geniş bir ağda faaliyetlerini sürdürmekte, yerel kurumlar ve özel şirketler ile sıkı işbirliğinde bulunmaktadır. Sağladığı çeşitli hizmetlerle İtalyan ve yabancı firmalara yatırım, ticaret ve ortaklık faaliyetlerinde yardımcı olmaktadır.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder