10.11.2016

Enerji devleri Bosphorus Energy Club zirvesinde Türkiye ve bölgenin gündemini değerlendirdi-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


Bu yıl 11 Ekim’de beşincisi düzenlenen The Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısında enerji sektörünün önemli oyuncuları Türkiye'nin ve bölgenin enerji gündemini değerlendirdi. 23'üncü Dünya Enerji Kongresi kapsamında gerçekleşen zirvede dünya enerjisinde son bir yıldaki gelişmeler ve önümüzdeki yıl beklenen değişiklikler, Rusya ile Türk Akım anlaşmasının getirecekleri, nükleerdeki gelişmeler, AB’nin enerji vizyonu, Afrika enerji açılımı gibi konular ele alındı.
Türkiye'nin ve bölgenin en güçlü enerji şirketlerinin buluşma noktası olan The Bosphorus Energy Club (BEC) Zirvesi, 11 Ekim 2016 tarihinde 23'üncü Dünya Enerji Kongresi kapsamında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Her yıl üyeleri ile Türkiye ve bölge ülkelerinin hükümet yetkililerinin de dahil olduğu ve enerji gündemini yakından ilgilendiren gelişmelerin ele alındığı BEC Zirvesi’nde enerji alanında yeni ortaklık ve işbirliği biçimleri geliştirme ve çeşitlenen riskleri iyi yönetip elde edilecek yararları artırma çalışmaları öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
BEC Zirvesi’nde bu yıl “Navigating through new transformation in energy: What decisions and policy actions by business and government leaders?” teması ile sektörün önde gelenleri enerjide yaşanan dönüşümü tartıştı. Zirvede dünya enerjisinde son bir yıldaki gelişmeler ve önümüzdeki yıl beklenen değişiklikler, Rusya ile Türk Akım anlaşmasının getirecekleri, nükleerdeki gelişmeler, AB’nin enerji vizyonu, Afrika enerji açılımı, Çin’in “Tek Kuşak-Tek Yol” girişimi, TANAP ve TAP projeleri, Rusya, İran ve İsrail yakınlaşmasının enerjiye yatırım etkileri gibi konular ele alındı. Türkiye’den ve dünyadan 23 konuşmacının sunum yaptığı zirveye katılan konuşmacılar arasında ABD, İran, Katar, Romanya, Bulgaristan, Fas gibi dünyanın çeşitli ülkelerinin enerji alanındaki devlet ve hükümet yetkilileri ile dünya çapındaki uluslararası enerji kuruluşları ve dev şirketlerinin başkan ve üst düzey yetkilileri de yer aldı.
Mehmet Öğütçü’nün değerlendirmelerine, konuşmacı listesine ve de kulübün yayımlamaya başladığı The Decision-Maker raporlarına buraya tıklayarak internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Raporlar kaynak göstermek suretiyle kullanılabilir. Toplantı fotoğraflarını ekte bulabilirsiniz.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder