12.10.2015

KBSB Başkanı Ahmet İlhan-Enerjide bağımlılıktan kurtulmak için seferberliğe hazırız-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


KBSB Başkanı Ahmet İlhan’dan rahatlatan açıklama:
“Enerjide bağımlılıktan kurtulmak için seferberliğe hazırız”
“Stratejik kamu binalarında doğalgazdan alternatif yakıtlara dönüşümü 45 günde tamamlarız”
Doğalgaz konusunda rahatlatan açıklama Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği’nden geldi. “Enerjide bağımsızlık seferberliğine hazırız” mesajı veren Kazan Sanayicileri, “Devletimizin bu konuda sergilediği tavrı destekliyoruz. Doğalgaz konusunda olası bir kriz doğarsa, biz sektör olarak, tüm sanayi ve evsel kazanların dönüşümünü gerçekleştirmeye hazırız. Bu konuda devletimizden görev bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan ,  Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Eren, Veysel Karabaş, Cevat Akkaya, ve Cem Özyıldırım  Avangarde Hotel’de düzenlenen toplantıda Rusya ile yaşanan krize ilişkin çözüm önerilerini ve hazırladıkları Eylem Planını basın mensupları ile paylaştı ve “Enerjide bağımsızlık seferberliğine hazırız” mesajı verdi.
Geçtiğimiz günlerde Türk hava sahası sınırını ihlal eden Rus uçağına, Türk silahlı kuvvetlerinin müdahalesi sonucunda, iki ülke arasındaki ipler gerildi. Rus devletinin, doğalgaz vanasını kapatma yönündeki üstü örtülü tehdidi ise ülkede tedirginliğe neden oldu. Enerji ihtiyacı konusunda oluşan bu tavır üzerine, KBSB’den rahatlatan açıklama geldi. “Enerjide bağımsızlık seferberliğine hazırız” mesajı veren KBSB yönetimi, “Devletimizin bu konuda sergilediği tavrı destekliyoruz. Doğalgaz konusunda olası bir kriz doğarsa, biz KBSB olarak, tüm sanayi ve evsel kazanların dönüşümünü gerçekleştirmeye hazırız” açıklamasını yaptı.
“Devletimizin duruşunu destekliyoruz”
Rus devlerinin tavrına yönelik eleştirilerde bulunan KBSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, “Türk hava sahasının ihlal edilmesi sonrası, Rus devletinin, olayı tüm yönleriyle tetkik etmesini beklerken, ülkemize ve menfaatlerimize karşı çok yönlü bir saldırı,  tahrik ve tehdit tavrı ortaya konuldu. Karşı karşıya olduğumuz tehdit ve tahriklerin, doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 55’ini sağladığımız bir ülkeden olması, ülkemiz açısından bir tedirginlik kaynağı.  Hukuk ve diplomasiye uygun olmayan bir şekilde, tabir-i caizse aba altından sopa gösterircesine, ‘Doğalgaz vanasının kapatılacağı’  söylemi, satır aralarına sıkıştırılmakta ve ima edilmektedir” dedi.
Ahmet İlhan, konunun en stratejik muhatapları arasında bulunan ve ısıtma sektörünün en köklü kuruluşu olan KBSB’nin görüşlerini şöyle sıraladı:
“Başka bir ülke uçağının sınır ihlali yapmış olması nedeniyle düşürülmesi, ülkemiz silahlı kuvvetlerinin doğal görevidir. Gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek hükümetimizin egemenlik haklarımızı korumak konusundaki kararlı duruşunu destekliyor ve 55 kazan sanayicisi üyemiz ile beraber arkalarında olduğumuzu bildiriyoruz. Rusya’nın, ülkemizin stratejik işbirliği antlaşmalarını hukuksuz olarak tek taraflı olarak askıya almasını,  Doğalgazı silah olarak kullanmak konusunda kapıyı sürekli açık tutmasını doğru bulmuyor ve kınıyoruz. Ülkemizin doğalgaz yakan cihazlar ve sistemler konusunda, çaresiz ve alternatifsiz olduğunun zannedilmesine de itiraz ediyoruz.”
“Dönüşümü 45 günde tamamlarız”
“Kazan ve basınçlı kap sanayicileri olarak, ülkemizin bu bağımlılıktan çıkmasını mümkün görüyor, destekliyor ve bu bağımlılıktan çıkış için göreve hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” diyen İlhan, “Bu amaçla; Doğalgaz ambargosundan değil, önlem almakta geç kalınmasından korkulması gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle, tüm stratejik kamu binalarında, doğalgaza alternatif yakıt için altyapı oluşması gerektiğini, bu amaçla; tüm stratejik kamu binalarında 45 gün içerisinde, alternatif yakıt altyapısının kurulabilmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Camia olarak, ülkemizin doğalgaza dönüşümünü kısa sürede sağladığımız gibi doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişini de 2 yıl içerisinde sağlamamız mümkündür” dedi.
“Bilindiği üzere apartmanlarda, bireysel ısıtma sistemlerinin alternatif yakıta dönüşmesi neredeyse imkansızdır. Bu nedenle olası doğalgaz krizlerinin önüne geçilmesi için binalarda ısıtma sistemlerinin merkezi hatta bölgesel olması yönünde teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Bu da alternatif yakıt kullanımının daha kolaylaştırılmasını sağlayacaktır” diyen KBSB Başkanı İlhan, “Ülkemizin yönetim emanetini üstlenmiş siyaset kurumu ve kamu bürokrasisinin talep etmeleri durumunda, tüm üyelerimizin imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek ülkemizin bu bağımlılıktan çıkması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” diye konuştu.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder