11.26.2015

METAV 2016 FUAR CANLILIK KATACAK-YILMAZ PARLAR


BASIN TOPLANTILARI  

 


METAV 2016 FUAR CANLILIK KATACAK

Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW - Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) Fuar Bölümü Sorumlusu Christoph Miller’ 26 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da Basın Toplantısı Düzenledi.

 Basın Toplantısında METAV Fuarı’nı organize eden, Frankfurt am Main kentinde yerleşik Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği’nin (VDW) Fuar Bölümü sorumlusu Christoph Miller ”   
“METAV Fuarı’nın yeni konseptini dört başlık altında özetleyebiliriz:

METAV Fuarı’nın  bilimsel içeriğine dört yeni konu daha ekleniyor.
METAV Fuarı’na ilave edilen yeni bölümler - ziyaretçi ve katılımcı firmalar açısından cazip olmanın yanı sıra - fuarın içeriğini güçlendiriyor ve aynı zamanda da birbirlerini tamamlayıcı nitelik taşıyorlar.
METAV Fuarı Düsseldorf’taki konumunu güçlendiriyor.
METAV Fuarı zengin çerçeve programı ile yine üretim teknolojileri alanında eksiksiz bir enformasyon forumu olmaya devam edecek.
 Metal işleme sektöründe uygulanan teknolojilerin konu alındığı uluslararası METAV Fuarı 2016 yılında 23 – 27 Şubat tarihleri arasında “Power your Business” sloganı altında Düsseldorf kentinde 19. kez düzenlenecek. Artık sektöründe sağlam bir konuma sahip olan fuar, uluslararası düzeyde de saygınlık kazanmış bulunuyor. METAV Fuarı 2015 yılında Milano’da düzenlenen EMO sonrasında Almanya ve Kuzeybatı Avrupa pazarı için üretim teknolojilerinin tanıtılacağı ilk teknoloji platformu olma niteliğini taşıyor. Milano’daki fuara katılmamış olan üretim uzmanları birbuçuk yıllık bir aradan sonra tekrar en yeni gelişmeleri yakından izleme olanağı bulacaklar. Bu nedenle fuara ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz.

METAV Fuarı CAD/CAM ile başlayan planlama aşamasından simulasyona ve üretimden otomasyon ve kalite güvenliğine kadar uzanan üretim sürecinin tüm katma değer aşamalarını kapsıyor. Fuarın ağırlıklı konularını takım makineleri, üretim sistemleri, otomatik malzeme akışı, bilgisayar teknolojileri, endüstriyel elektronik ve yardımcı aksamlar oluşturuyor. Fuar  başta otomotiv ve otomotiv yan sanayi, makine üretimi, tıp teknolojileri ve uçak üretimi, elektroteknik ve elektronik, demir, sac ve metal işleme sektörleri olmak üzere metallerin işlendiği tüm sanayi dallarına hitap ediyor.

METAV Fuarı’nın bilimsel içeriğine 2016 yılından itibaren iki ürün grubu ve iki uygulama alanı daha ilave edilecek: Katmanlı (aditif) Üretim, Kalite Güvenliği, Takım ve Kalıp Üretimi ve Tıp Teknolojileri. Bu bölümlerin tümü kalıcı olarak fuara entegre edilecek ve kendi nomenklatürleri ile öne çıkarak, tüm yönleriyle ele alınacak. Bu nedenle, fuarın ürün nomenklatürüne 350 dolayında yeni pozisyon daha ilave edilmiş bulunuyor. Yeni bölümler fuar alanında kendi başlıkları altında yer alacak. Bu bölümlerde de katılımcı firma standlarının yanısıra toplu katılım standları da bulunacak.

Yine her bölümde mesleki sunumların yapılacağı bir forum olacak. Böylelikle ihtisas ziyaretçileri spesifik konulara ilişkin olarak ayrıntılı ve kapsamlı bilgi edinebilme olanağı bulacaklar.

1990’lı yıllarda lazer sinterleme veya lazer kaynak yöntemleriyle plastik ve metallerden model ve prototip üretilmeye başlandığında, bu gelişme “rapid prototyping” (hızlı prototipleme) olarak nitelendirilmişti. Artık aditif (katmanlı) üretim tekniklerinin küçük çaplı seri üretimlerde giderek daha fazla tercih edilmeye başlamasıyla birlikte “rapid manufacturing” (hızlı üretim) kavramından söz etmeye başladık. Katmanlı üretim teknikleri artık endüstriyel katma değer zincirinde giderek daha fazla önem kazanıyor.

Fuarda “Additive Manufacturing Area” bölümünde üç boyutlu baskı teknolojileriyle bağlantılı tüm jeneratif yöntemler, malzemeler ve bu sektörle bağlantılı hizmetler ele alınacak. METAV böylelikle üretim teknolojileri alanındaki ürün ve konularını - başta metal aksam, makine, uçak, otomobil ve takım üretimi ve tıp teknolojileri olmak üzere - tüm branşlara ve METAV’ın hedef ziyaretçi gruplarına yönelik olarak daha da genişletmiş olacak. “Additive Manufacturing (AM)” yeni bir üretim yöntemi olarak katma değer zincirinin diğer belli başlı aşamalarıyla doğrudan bağlantılı bulunuyor. Bu aşamaların başında CAD ve simulasyon, üretim sonrası işlemler, üretimde ölçüm teknikleri ve kalite güvenliği geliyor. Yıllardır METAV Fuarı’na katılmakta olan geleneksel makine üreticilerinden bir çoğu artık bu alanda da faaliyet göstermeye ve yeni yöntemi makinelerine entegre etmeye başlamış bulunuyorlar. Yeni üretim yöntemi birçok uygulama alanı için önemli bir çözüm niteliği taşıyor.

METAV Fuarı bünyesindeki “Additive Manufacturing Area” bölümünün oluşturulmasına kongre organizasyon kuruluşu Rising Media (“Inside 3D Printing” Dünya Kongresi organizatörü), Almanya’daki medya kuruluşlarını  temsilen VDI Nachrichten ve ABD medyalarını temsilen de Gardner Medya Grubu destek veriyor. Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW) ve Amerikan Takım Makineleri Birliği AMT’nin ilk kez 2014 yılında başlattığı Uluslar arası Katmanlı Üretim Ödülü de (“International Additive Manufacturing Award (IAMA))” yine bu kuruluşların desteğiyle verilecek. Bu yarışma kapsamında her yıl Almanya ve ABD arasında dönüşümlü olarak AM teknolojileri alanındaki yenilikçi ürünler ödüllendiriliyor. 24 Şubat 2016’da “Inside 3D Printing” İhtisas Kongresi çerçevesinde dağıtılacak olan IAMA 2016 ödülleri için başvurular devam ediyor.

Halen METAV Fuarı için Alman Makine ve Tesis Üreticileri Birliği (VDMA) bünyesindeki Additive Manufacturing Çalışma Grubu ve Avrupa genelindeki üst kuruluşumuz olan ve katmanlı üretim teknolojileri sektörünün Avrupa genelinde menfaatlerini temsil eden CECIMO kanalıyla da Avrupa’daki diğer takım makineleri birlikleri ile işbirliği içinde bulunuyoruz. Bu kuruluşlar kendi üyelerini METAV Fuarı bünyesinde Additive Manufacturing alanında tanıtılacak ürünler hakkında bilgilendiriyor ve ziyaretçi gruplarına ulaşmamız için bizlere destek oluyorlar.   
Kalite her üretici için en önemli rekabet faktörlerinden birini oluşturuyor. Üreticinin bu konuda inandırıcı olabilmesi için, ölçümden verilerin değerlendirilmesine ve üretim sürecinin yönetilebilmesine kadar uzanan kalite sürecinin tüm aşamalarına hakim olması gerekiyor. Endüstriyel ölçüm teknikleri üretimin dijitalleşmesinde ayrıca çok önemli rol oynuyor.

Bu alandaki yenilikler METAV Fuarı’nda “Quality Area” bölümünde sergilenecek. Fuarın bu bölümü üretim süreçlerine yönelik ölçüm teknikleri imal eden firmalara Main Nehri’nin kuzeyinde kalan bölgeler ve buraya sınırları olan pazarlar için bir fuar platformu sunuyor. Fuarda ölçüm ve kontrol tekniklerinin tüm aşamalarına ve ayrıca kalite yönetimi ve veri değerlendirme sistemlerine yönelik ürünler sergilenecek. Böylelikle müşteriler kendi ürün, makine ve üretim süreçleri için en uygun ölçüm tekniği çözümü hakkında kapsamlı bilgi alabilme olanağına sahip olacaklar.

METAV bünyesinde oluşturulacak “Quality Area” bölümü Alman Makine ve Tesis Üreticileri Birliği (VDMA) bünyesindeki Ölçüm ve Denetim İhtisas Birliği, Alman Kalite Birliği (DGQ), Hanser Yayınevi (Hanser Verlag) ve Aachen Ren-Vestfalya Teknik Üniversitesi (RWTH) Takım Makinaları Laboratuvarı Ölçüm Teknikleri ve Kalite Güvenliği Kürsüsü (WZL) tarafından destekleniyor. Medya kuruluşları tarafında ise bu bölüme “QZ – Qualitaet und Zuverlaessigkeit” ihtisas dergisi destek sağlıyor. “Quality Area” kapsamındaki forum yine Aachen Teknik Üniversitesi Takım Makineleri Laboratuvarı (WZL) desteğiyle organize ediliyor. Forum kapsamında, gerek müşteriler gerekse üreticilerin bakış açısından, endüstriyel ölçüm tekniklerinin etkin bir şekilde üretim süreçlerine entegre edilmesi konu alınacak.

Alman takım ve kalıp üretimi sektörü dünya genelinde teknolojik açıdan lider konumda bulunuyor. Bu sektör dünyanın farklı yerlerinde üretim yapan müşterilerinin ürün kalitesinin güvence altına alınmasında belirleyici rol oynuyor. Bu sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler yüksek teknoloji ürünü üretim sistemleriyle donatılmış bulunuyor. Bu firmaların ulaştığı yüksek performans gücü METAV kapsamında “Moulding Area” bölümünde sergilenecek.

Katılımcı firmalar bu bölümde plastik, metal ve camdan karmaşık geometrik şekillere sahip ürünler yaratabilmek için geliştirdikleri yeni çözümleri sunacaklar. Teknik kalıp tasarımı, yüzey yapıları, kinematik ve termik değerlendirmeler ve tasarımdan başlayarak prototipleme ve seri üretime uzanan üretim aşamaları da bu bölümde ele alınacak konular arasında bulunuyor. Bu bölümde ayrıca farklı üretim yöntemlerinde kullanılan gereçler ve kalıplar, şekillendirme yöntemleri ve düzenek ve ayar ünitesi üretim konseptleri de tanıtılacak. METAV Fuarı’nın daimi katılımcıları arasında yer alan CAD/CAM teknolojileri üreticileri bu bölümde daha da yoğun bir şekilde temsil edilecek ve konstrüksiyon, hesaplama yöntemleri ve simulasyon alanlarındaki çözümlerini sunacaklar.

Bugüne kadar yapılmış anketler, her beş METAV ziyaretçisinden birinin takım, kalıp ve model üretimi konularına ilgi duyduğunu gösteriyor. Bu ziyaretçi grubu artık katma değer zincirinin tüm aşamalarını birlikte görebilme olanağına sahip olacak. “Moulding Area” bölümünün oluşumuna destek veren Alman Endüstriyel Tasarımcılar Birliği de ürün oluşturma süreci konusundaki uzmanlığıyla ziyaretçilere destek verecek.

Ayrıca Alman Makine ve Tesis Üreticileri Birliği (VDMA) bünyesindeki Hassas Aletler İhtisas Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Takım Üretimi İhtisas
Bölümü, Hanser Yayınevi ve medya kuruluşlarını temsilen de Form+Werkzeug ve European Tool & Mould Making Magazine (ETMM) ihtisas dergileri de “Moulding Area” bölümüne destek veren kuruluşlar arasında yer alıyor.
İlk kez “Metal meets Medical” adı altında METAV 2010 Fuarı’nda özel gösteri olarak hayata geçirilen tıp teknolojileri bölümü zaman içinde yoğun rağbet gördüğü için, METAV 2016 kapsamında “Medical Area” adı altında fuarın sabit bir bölümü olarak yer alacak. Bu bölümde tıp teknolojilerine yönelik üretim sürecinin tüm aşamaları, yeni malzemeler, yüzey teknikleri, ürün tasarımı ve üretim sistemleri, Medical Engineering ve sertifikalandırma süreçleri sergilenecek.

“Medical Area” bölümüne VDMA bünyesindeki Tıp Teknolojileri Çalışma Grubu, Kuzey Ren – Vestfalya Tıp Teknolojileri Kümesi, Tübingen Üniversitesi Tıp Enstitüsü (NMI) ve Hollanda’daki Cluster Brainport Industries destek veriyor. Medya kuruluşlarıni temsilen bu bölüme DeviceMed ihtisas dergisi katkı sağlıyor. “Medical Area” kapsamında gerçekleşecek forumda frezeleme/tornalamadan oluşan kombine işlemler, yüksek hızlı işleme, titanyum alaşımları veya çelik aletler gibi zor kesilen malzemelerin işlenmesi, kişiye özel implant üretimi (tek adet üretim), tıbbi ürünler için CAD/CAM işlemleri veya Endüstri 4.0 döneminde cerrahi gereç ve implant üretimi gibi konular ele alınacak.     

 METAV Fuarı’nın içeriğinin güçlendirilmiş ve METAV profilinin genişletilmiş olmasından gerek ziyaretçiler gerekse katılımcı firmalar önemli ölçüde faydalanma olanağı bulacaklar. METAV’ın ana konuları ve dört farklı bölümde ele alınacak olan spesifik konular güçlü bir sinerji yaratacak. Geleneksel takım makineleri üreticileri de artık katmanlı (aditif) üretim için özel makineler geliştirmeye başlamış bulunuyorlar. Artık bu alana yeni üreticiler eklendiğini görüyoruz. Katmanlı (aditif) üretim yöntemleri tıp teknolojilerinde olduğu gibi takım üretiminde de kullanılıyor. Tıp teknolojilerinin yanısıra takım ve kalıp üretimi de METAV Fuarı’na katılan firmalar için cazip ve beklentileri yüksek bir ziyaretçi potansiyeline sahip bulunuyor. Her iki sektörün temsilcileri yenilikçi üretim tekniklerine ilişkin tüm ürün ve hizmetleri METAV Fuarı’nda birarada görme imkanını buluyorlar. Katma değer zinciri CAD/CAM sistemleri ve yazılımdan başlayarak kalite güvenliği ile sona eriyor. Kalite güvenliği üretimin tüm aşamalarıyla içiçe olduğu için üretim uzmanları açısından büyük önem taşıyor.
Fuara kalıcı olarak dahil edilen yeni konu başlıkları hedef grupların genişlemesini ve dolayısıyla ziyaretçi potansiyelinin artmasını sağlıyor. Farklı üretim yöntemlerinin yanısıra katma değer zincirinin diğer aşamaları hakkında da kapsamlı bilgi sunacak olan METAV Fuarı ihtisas ziyaretçileri açısından daha da ilginç hale gelmiş bulunuyor. METAV Fuarı’nın yeni konsepti ile daha yararlı ve cazip olacağından eminiz. Piyasadan gelen olumlu tepkiler de bu görüşümüzün doğru olduğunu gösteriyor. METAV Fuarı öncelikli olarak Main Nehri’nin kuzeyinde kalan bölgeden ve diğer komşu Avrupa ülkelerinden gelecek ihtisas ziyaretçilerine hitap ediyor. Fuarın gerçekleştirildiği Kuzey Ren – Vestfalya Eyaleti Avrupa’nın en güçlü sanayi bölgeleri arasında yer alıyor. En önemli müşteri potansiyelimizi oluşturan branşlarda faaliyet gösteren 23.000’i aşkın firma, yüzbinlerce uzman uygulayıcı ve çok yüksek bir yatırım potansiyeline sahip bir pazarda gerçekleştirilen METAV Fuarı, iş bağlantıları için çok uygun bir ortam sunması nedeniyle vazgeçilmez nitelik taşıyor. Yatırımlar için ön hazırlık yapılması ve bu yatırımların gerçekleştirilmesi açısından bu pazarın en önemli platformunu oluşturuyor. Fuarın ziyaretçi yapısına ilişkin veriler bu bölgedeki müşterilerin Stuttgart kentinde düzenlenmekte olan AMB Fuarı’na gitmediklerini ve sadece çok küçük bir bölümünün Hannover’deki EMO Fuarı’na gittiğini gösteriyor. Sonuç olarak, üretim teknolojileri imal eden firmalar Kuzey Ren-Vestfalya, Benelüks ve İskandinav ülkelerindeki müşterilerinin büyük bölümüne sadece METAV Fuarı’nda ulaşabiliyorlar.
METAV Fuarı’nda katılımcı firmaların ürün programına paralel olarak gerçekleştirilecek kapsamlı çerçeve programında üretim teknolojilerine ilişkin güncel konular ele alınacak.

Endüstri 4.0 kavramı şu anda ekonomi dünyasının kesinlikle en önemli konusunu oluşturuyor. Bu konu ilk kez bir fuar çerçevesinde “Endüstri 4.0 – Üretim Çözümleri” başlığı altında üretimle bağlantılı olarak ele alınacak. Bu alanda yeni bir eğilime öncülük yaptığımızı söyleyebiliriz. Komponent üreticileri takım makineleri imalatçıları, kesici aletler, CAD ve kenetleme sistemleri, kumanda sistemleri ile işbirliği oluşturarak uygulayıcılara çeşitli avantajlar sunacaklar. Konu parkında tüm branşların uzmanlık alanları birleştirilmiş olacak.  
Teknoloji alanında lider firmalar fuar boyunca gerek konu parkında gerekse yine konu parkı içinde yer alacak forum kapsamında gerçekleşecek yarım saatlik sunumlarda geliştirmiş oldukları çözümleri tanıtacaklar. Bu bölümde yeni ticaret modelleri, veri güvenliği, ağ tabanlı programlama ve simülasyon, akıllı komponentler, tek ürün için veya küçük sayılarda yapılacak seri üretime yönelik esnek otomasyon sistemleri gibi konular ele alınacak. Etkinliğin ana hedefini teknoloji transferinin geliştirilmesi oluşturuyor. Konu Parkı, Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW) ve Konradin Medya Grubu işbirliğiyle organize ediliyor.
Fuarın “Quality Area” olarak tanımlanan bölümü Alman Kalite Birliği (DGQ) desteğiyle düzenleniyor. Alman Kalite Birliği 60 yılı aşkın uzmanlık deneyimi, 6500 üyesi, her yıl düzenlediği 800 dolayında eğitim semineri, sektörlerüstü ileri eğitim seçenekleri ve Avrupa Kalite Kurumu (EOQ) standartlarına uygun olarak Avrupa genelinde uyumlu hale getirilmiş olan sertifikalandırma işlemleriyle kalite güvencesi alanında ileri eğitim sunan Avrupa’daki en önemli kuruluştur.
Alman Kalite Birliği METAV Fuarı çerçevesinde 23 ve 26 Şubat 2016 tarihlerinde çeşitli workshop çalışmaları düzenleyecek. ISO 14000 standardının revizyonu ve bunun firmalar üzerindeki etkileri, Kalite 4.0 veya geometrik ürün spesifikasyonlarına ilişkin güncel normlar gibi hususlar da bu workshop çalışmaları kapsamında ele alınacak konular arasında yer alıyor. Workshop çalışmaları ile özellikle geleneksel makine üretimi ve otomotiv sektörlerindeki küçük ve orta çaplı işletmelerde kalite yönetimi bölümünde çalışanların en yeni gelişmeler hakkında bilgilendirilmesi ve sıfır hatalı üretim yapılabilmesi için gerekli bilgi düzeyine getirilmesi hedefleniyor.   

Fuarın “Additive Manufacturing Area” (Katmanlı Üretim) bölümüne destek veren uluslararası kongre organizatörü Rising Media kuruluşu METAV 2016 Fuarı’na paralel olarak 24 ve 25 Şubat tarihlerinde Düsseldorf Fuar Merkezi’nde “Inside 3D Printing” konulu bir ihtisas konferansı düzenleyecek. Söz konusu konferans 3D baskı alanında en başarılı uluslararası etkinlikler arasında yer alıyor. Japonya, Çin, ABD, Hindistan, Brezilya, Avustralya ve Güney Kore gibi dünyanın farklı yerlerinde gerçekleştirilen ve katmanlı üretim yöntemleri alanında profesyonel düzeyde bilgi alışverişine olanak veren bir forum niteliği taşıyan ihtisas konferansı, uluslararası konuşmacıları ve ziyaretçileri biraraya getiriyor. Uzmanlar forum çerçevesinde araştırmadan nihai uygulayıcıya kadar uzanan katma değer zincirinin farklı aşamalarına ilişkin konular hakkında bilgi aktaracaklar. Özellikle uzman ve bilim adamlarına, hizmet ve satış sektörlerine ve yatırımcılara hitap edecek şekilde tasarlanmış olan sunumlarla  mevcut 3D baskı yöntemlerinin endüstriye uyarlanabilme potansiyeline ilişkin bilgi alışverişi sağlanmış olacak. Konferansın METAV Fuarı ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor olması, katılımcıların konferansta yapılacak sunumların yanısıra, uygulamaları da yakından izleyebilmesine olanak veriyor, zira konferans katılımcıları fuarı ücretsiz gezebiliyorlar. Konferansta tesis ve teknoloji üreticilerinin yanısıra hizmet ve araştırma kuruluşları da temsil edilecek.

“Additive Manufacturing Area” (Katmanlı Üretim) bölümünde gerçekleşecek forum da yine Rising Media tarafından organize ediliyor. Bu sayede forum çerçevesinde de nitelikli bir program sunuluyor. Metalik ve hibrid üretim süreçleri, yeni malzemelere yönelik yeni üretim yöntemleri, havacılık ve uzay araştırmaları ve otomotiv sanayi alanlarındaki uygulama örnekleri gibi hususlar da forumda ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Perdahlama yöntemleri ve enformasyon teknikleri alanındaki araştırmalarıyla uluslararası saygınlığa sahip bulunan Dortmund Teknik Üniversitesi’ne bağlı  “Institut für Spanende Fertigung” (ISF), Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW) ile işbirliği yaparak 25 ve 26 Şubat 2016 tarihlerinde  Düsseldorf’ta “METAV Spezial 2016” adı altında 6. Dortmund Perdahlama Teknikleri Semineri’ni düzenleyecek. Seminerde makine, alet ve üretim süreçlerine ilişkin olarak araştırma ve sanayi alanlarından örnekler sunulacak. Üç aşamalı seminerde perdahlama teknikleri alanındaki yeni buluşlar, mevcut potansiyeller ve uygulama örnekleri ele alınacak. Seminerin ana hedefini bilim dünyası ve sanayi arasındaki bilgi alışverişinin yoğunlaştırılması oluşturuyor. Seminerin METAV ile bağlantılı olarak gerçekleştirilmesi, üretici ve uygulayıcıların da kurulacak diyaloğa dahil edilmesini sağlıyor.

Alman Makine ve Tesis Üreticileri Birliği (VDMA) bünyesinde faaliyet gösteren ve aynı zamanda da METAV Fuarı’na destek veren Hassas Aletler İhtisas Birliği (“Fachverband Praezisionswerkzeuge”) 24 Şubat 2016 tarihinde kenetleme tekniklerinin konu alınacağı “Akıllı ve esnek kenetleme sistemleriyle üretimde optimizasyon sağlanması” konulu bir forum düzenleyecek. İkinci kez düzenlenecek olan bu forumda katılımcılara akıllı ve esnek kenetleme sistemleriyle üretim süreçlerini ne şekilde optimize edebileceklerine ilişkin çözümler tanıtılacak. Takım kenetleme sistemlerinde RFID uygulamaları veya Endüstri 4.0 kapsamında “algılama özelliğine sahip makineler”, işlem görecek parçaların hızlı bir şekilde değiştirilmesine olanak veren kenetleme sistemleri gibi hususlar da forum kapsamında ele alınacak konular arasında bulunuyor.
Alman Takım Makineleri Üreticileri Birliği (VDW) yine 23 Şubat 2016 tarihinde “Takım Makinelerinde Güvenlik Normları” konulu bir teknoloji günü düzenleyecek. Teknoloji günü çerçevesinde yeni makine normu doğrultusunda takım makinelerinin bundan böyle sahip olmaları gereken özellikler uygunluk ve risk değerlendirmeleri açısından ele alınacak. Yine bu teknoloji günü çerçevesinde takım makinelerinin güvenlik uygulamalarında standart programlanabilir kumanda sistemlerinin güvenilir bir şekilde kullanılabileceği de kanıtlanacak.
Hanımefendiler ve Beyefendiler, böylelikle METAV Fuarı’nda katılımcı firmaları ve ziyaretçileri nelerin beklediğini anlatmış olduk. Elbette VDW-Gençlik Vakfı önümüzdeki yıl da Gençlik Özel Gösterisi ile yine fuardaki yerini alacak. Gençlerin metal işleme sektörlerindeki zanaat mesleklerine kazandırılması yıllardan beri takım makineleri sanayi için önemli bir konu oluşturuyor ve bu nedenle de Alman Takım Makineleri Üreticileri tarafından destek verilen tüm fuarlarda istikrarlı bir şekilde ele alınıyor.
Çalışmalarımızın sadece fuarın içeriğini geliştirmekle kısıtlı kalmadığını, aynı zamanda METAV Fuarı’nın tanıtımına da ağırlık vermiş olduğumuzu, eminim ki hazırladığımız ilan ve afişlerden de anlamışsınızdır. Yeni bir logo, “Power your Business” sloganı, yeni METAV imajı ve hazırlanan yeni konsept de METAV 2016 Fuarı’nın bu alandaki yeniliklerini oluşturan hususlar arasında yer alıyor.

Tüm bu çalışmalar ile
ziyaretçi ve katılımcıların pazarda başarılı olmaları açısından önemli bir hamle,
yeni pazarlara giriş olanağı,
uzmanlara yönelik bir diyalog platformu,
yeni konuları içeren bir inovasyon girişimi ve
Avrupa’nın en yoğun sanayi bölgelerinden biri olan Düsseldorf kentinde bir
pazar yeri oluşturuluyor.

Fuarın yeni konsepti katılımcı firmalar tarafından olumlu karşılandı. Katılım başvurularının, 2013 yılının Ekim ayına, yani bir önceki fuar öncesine kıyasla artmış olduğunu görüyoruz. Ayrıca şimdiye kadar hiç METAV Fuarı’nda temsil edilmemiş olan veya uzun zamandan beri METAV’a katılmamış olan firmalardan da olumlu yanıtlar alıyoruz.  
yilmazparlar@yahoo.com


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder