7.15.2015

Beyoğlu Belediyesi’nin Geleneksel Beyoğlu İftarını Taksim Meydanında verdi-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


İFTARDA DOSTLUK MESAJLARI
Beyoğlu Belediyesi’nin Geleneksel Beyoğlu İftarını Taksim Meydanında 14 Temmuz 2015 tarihinde verdi Farklı dinleri ve kültürleri bir masa etrafında buluşturdu. Türkiye’deki dini cemaat önderleri ve temsilcileri diplomasi, iş, kültür, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri de bir araya geldi.Geleneksel İftar Yemeğinde Dostluk Mesajları Verildi
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Hepimiz biliyoruz: aynı sofranın etrafına oturabilenler karşılaştıkları her sorunu kolaylıkla çözebilirler. Sadece aynı yemekleri paylaşmıyoruz. Farklılığın ayrılıktan çok birlik olduğunu beraber idrak ediyoruz”
Beyoğlu Belediyesi’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği’nde farklı dinler ve kültürler bir masa etrafında buluştu. Hoşgörü mesajlarının verildiği yemekte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda Türkiye’nin en çoğulcu, en renkli sahnesinde, Ramazan Ayı’nın bütün tonlarıyla yaşandığını belirterek, : “Sadece aynı yemekleri paylaşmıyoruz. Farklılığın ayrılıktan çok birlik olduğunu beraber idrak ediyoruz. İftar sofralarıyla kardeşçe yaşamanın mümkün olduğunu ilan ediyoruz,” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı bu kez Taksim’de yapıldı. Yaklaşık 3500 kişinin katıldığı yemekte Türk Tasavvuf Musikisinin ünlü ismi Halil Necipoğlu’nun seslendirdiği ilahilerle ezan saatini bekleyen binlerce vatandaş yemeğin ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptırdığı yemek duasına el açıp; amin dedi.

İftar yemeğine katılan dini cemaat liderleri ve temsilcileri arasında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Türkiye Hahambaşı İshak Haleva, Süryani Kadim Cemaati Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzade, Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin gibi isimler yer alırken, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ARDEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Demircan gibi spor, sanat, iş ve medya temsilcilerinden oluşan pek çok isim yer aldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine konuşan Başkan Demircan’ın birlik ve beraberlik mesajları ise geceye damgasını vurdu.


Ramazan ayı’nın 1400 yıldır, coğrafyamızda hayatın günlük akışını bir ay süreyle baştanbaşa değiştirdiğini belirterek başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hepimiz biliyoruz: aynı sofranın etrafına oturabilenler karşılaştıkları her sorunu kolaylıkla çözebilirler. Sadece aynı yemekleri paylaşmıyoruz. Farklılığın ayrılıktan çok birlik olduğunu beraber idrak ediyoruz,” dedi.
Ramazanın Müslümanlar için bir ibadet ayı olduğunu, bu topraklarda yaşayan bütün dinler, bütün yaşamlar, bütün anlayışlar için ise, birlikte yaşama ahdimizi yenileme vesilesi olduğunu söyleyen Başkan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyoğlu’nda Türkiye’nin en çoğulcu, en renkli sahnesinde, Ramazanı bütün tonlarıyla yaşıyoruz. İyilik diliyor, hakkı ve sabrı tavsiye ediyor, iftar sevincine ortak oluyoruz.  Beyoğlu’nda Museviler, İseviler, Süryaniler... Farklı bir inanca mensup bütün kardeşlerimiz, yüzyıllardır,  Ramazanda iftar sofraları kuruyorlar. O sofralara birlikte oturuyoruz. Sadece aynı yemekleri paylaşmıyoruz. Farklılığın ayrılıktan çok birlik olduğunu beraber idrak ediyoruz. Bizler, Gayrimüslim kardeşlerimizi ağırladığımız iftar sofralarıyla herkese yetecek şu güzel yeryüzünde hep birlikte, kardeşçe yaşamanın mümkün, mümkün olduğu kadar güzel olduğunu ilan ediyoruz.”
 Taksim Meydanı’ndaki bu çok sesli sofranın tüm insanlığa rehberlik yapabilecek sözleri olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, şunları kaydetti: “Komşu ülkelerdeki kandan, savaştan, kaostan kaçanlar Türkiye’de kurulabilen bu sofralara sığınıyorlar. Onlarla ekmeğimizi bölüşebildiğimiz, aynı sofrayı paylaşabildiğimiz için dünya barışına büyük katkı sunuyoruz. Batılı refah toplumlarının bu sofradan, Allah’ın nimetlerini paylaşmaktan alması gereken çok dersler olduğuna inanıyorum. Eğer modern dünya, bu sofraların sesine kulak vermezse, refah ve huzurunun devamı mümkün değil. Suriyeli, Iraklı, Filistinli kardeşlerimiz bizler gibi huzurlu sofralara oturmadıkça, Hiç birimizin geleceği güvencede değil.”
 Bayramda paylaşma, kardeşlik ve birlikte yaşama iradesi saygı ve muhabbetin inşallah zirveye ulaşacağını söyleyen Başkan Demircan, “Her ne görüş ve her ne inançtan olursak olalım, hepimiz kucaklaşacağız. Herkesin birbirine ellerini, kollarını, kalbini açtığı bir bayram diliyorum. Hep var olun. Allah’a emanet olun” dedi

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder