6.12.2015

Eyüp Belediyesi-Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz”-Yılmaz Parlar


BASIN TOPLANTILARI  

 


Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz”

Sabır, fedakarlık, anlayış, merhamet…  Bütün bunlar bir de şükür ve duayla buluştuğunda, Ramazan hem maddi hem de manevi olarak, “Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz” dedik… Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam medeniyetinin 4. önemli merkezi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüp… Ramazan ayı geldiğinde 11 ayın sultanının vazgeçilmez mekanı, bu mübarek günleri karşılamaya hazır. Farklı bir Ramazan konseptiyle vatandaşları buluşturacak olan Eyüp Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın büyük önem verdiği ve Ramazan’ın ruhuna ve maneviyatına uygun etkinliklerin gerçekleştirileceği Eyüp’te bu Ramazan bambaşka olacak. 


TRT’nin her gün iftar ve sahur programları gerçekleştireceği Eyüp Sultan Camii Meydanı geçtiğimiz yıllardan farklı bir şekilde planlandı. Meydana kurulacak led ekran vasıtasıyla, hergün İslam coğrafyasından; Buhara, Bosna, Kahire gibi merkezlerden iftar yayınları gerçekleştirilecek. Ayrıca İslamın kutsal beldelerinden Medine ve Mekke'den hergün sabah namazı sonrası canlı yayın yapılacak. 

Her gün Eyüp Camii Meydanı'nda 3 farklı lokasyonda oluşturulacak kubbeli yapıların altında akademik kariyerleri olan şahsiyetler etrafında Ramazan Ayı'nın ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. 
Camide namaz kılarken arka saflarda gülüşen, koşturan çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkmak gerekir. İşte bu durumdan yola çıkarak çocuklarımıza dinini küçük yaşlarda öğretebilmek büyük önem taşımakta. Bu nedenle çocuklarımız için çok farklı Ramazan etkinlikleri planladık. 
Her gün Öğle Namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı’nda, Anadolu'da Çocuklara Orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan orucun (Tekne Orucu) Eyüp'te uygulanarak Öğlen Namazı sonrası çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak. Ayrıca Eyüp Sultan Meydanı’nda öğle ezanından önce pedagog eşliğinde çocuklara eğitimler, vantrolog gösterileri, çizgi kahramanların gösterileri (Canım Kardeşim, Keloğlan, Rafadan Tayfa, Cartonet, Köstebekgiller) sunulacak. 
Bunların yanı sıra Afife Hatun Kültür Evi, Caferpaşa Kültür Merkezi ve Eyüp Belediyesi’ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından, iftar sofralarına, Ramazan sohbetlerinden sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak. Eyüp’ün geleneksel hale gelen mahalle iftarları, özel sahur programları da Ramazan ayı boyunca yapılan etkinlik arasında. Bu iftarlarda özel sohbetlerin yanı sıra çok özel film gösterimleri de gerçekleştirilecek. 
Bu etkinliklerde birbirinden ünlü ve özel sanatçılar sahne alırken, gerçekleştirilecek sohbetlere de konunun en tanınan uzmanları katılacak. Uzmanlar başta Ramazan’ın fazileti olmak üzere pek çok konudaki sohbetlerle vatandaşları bilgilendirecek. Vaazlar, mukabeleler, Esnaf duası, İslam ülkelerinden canlı yayınlar, Sohbet halkaları, Hadis sohbetleri, yurt dışından misafir edilecek öğrenciler, çocuklara özel etkinlikler, İslam tarihi okumaları, musiki sohbetleri, İrfan sohbetleri, Engellilere özel ramazan programları, Bedir gecesi gibi pek çok farklı ve anlamlı etkinlik bu Ramazan’da Eyüp’te tüm İslam alemi ile buluşacak.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder